Lucky 7 by Egmond

Lucky 7 by Egmond.

Förmodligen den första elgitarr jag såg hemma hos min kusin i Bagsværd i norra Köpenhamn. Den hängde på väggen där hela min barndom och jag beundrade den men fick aldrig prova den. I mycket vuxen ålder fick jag den av min far som ärvt den av sin syster. När jag tvättade gitarrkroppen vecklade 40 års cigarettdoft ut sig i rummet. Gitarrens rostiga strängar och den annorlunda kontakten för gitarrsladden gör att man måste byta mickar. Tyvärr är halsen för klen och klarar inte strängtrycket av en vanliga stämning och den fungerade bäst som lapsteel-ersättare. Det sägs att denna gitarr ingick i ett linguaphone-paket som den danske gitarristen Jørgen Ingmann sålde. Ingmann själv spelade på helst andra gitarrer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lucky 7 by Egmand
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
annorlunda uttag för gitarrsladd
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
floating pickup

hittade en blogg där man kan läsa mer om just Lucky 7 by Egmond: http://guitarleaks.blogspot.se/2012/11/egmond-guitars.html